Fell Pony dag Dongen

Op zondag 29 september 2013 vond op een prachtig zonnige nazomerdag de 7e editie van de Fell Pony dag in Dongen plaats. Deze wedstrijd- en spellendag voor Fell Pony’s startte dit jaar al om 9 uur, gezien het overweldigende aantal deelnemers. Vooraf hadden 49 deelnemers vanuit heel Nederland (en zelfs Duitsland!) zichzelf ingeschreven om zich met hun Fell Pony(’s) te bewijzen. Er was een dagvullend programma georganiseerd voor menners en ruiters. Daarnaast waren er nog diverse overige activiteiten op het terrein, zoals een klein strodorp met een aantal stands, een springkussen en (Fell) ponyrijden voor een goed doel.

De ruiters startten de Fell Pony dag traditiegetrouw met een dressuurproef. Daarna konden zij deelnemen aan 5 spelletjes. Bij het eerste spel moesten zij eendjes uit het water vissen. Bij het tweede spel moesten de deelnemers de was binnenhalen, waarna zij bij het derde spel de bomproof-factor van hun Fell konden testen tijdens het ‘schrikparcours’. Daarna waren er nog twee teamspelletjes, bestaande uit een korfbalwedstrijd en een estafetterace. Tijdens dit laatste spel moesten de ruiters zelfs zaklopen met een pony aan de hand.
De menners startten eveneens met een dressuurproef. Daarna werden zij Dongen en omgeving ingestuurd voor een wegtraject van 9 kilometer. Tijdens dit wegtraject kregen de deelnemers ook nog fotozoekopdrachten voorgeschoteld. Vervolgens mochten zij hun snelheid en behendigheid testen middels een kegelparcours en drie hindernissen, inclusief waterbak. Als laatste was er voor de menners dit jaar wederom creatief uitgepakt met ‘Spel X’. Middels dit spel ging de combinatie op vakantie en moesten ze al slingerend door parasols, zwembadjes en materiaal om zandkastelen mee te bouwen, vakantiespulletjes ophalen en naar de reiskoffer brengen.
Na deze wedstrijd- en spelonderdelen werd er door een 6-tal meiden van 10 en 11 jaar oud van Stal de Vlietlanden een prachtige kür op muziek gereden. De ruiters waren aangekleed met maskers en lange zwarte gewaden en hun zwarte pony’s met weelderig behang, waren vol met glitters gespoten. Op de klanken van o.a. Twilight en Within Temptation reden zij een prachtige kür. Na deze kür was het nog de beurt aan de snelheidsduivels om mee te doen met de Fell Pony-voetbal competitie. Dit ponyvoetbal blijft een van de favoriete spelletjes om vooral veel lol met je knol te hebben. Na drie zeer spannende rondes is er uiteindelijk een winnend voetbalteam naar voren gekomen.

De dag werd vervolgens onder een stralend zonnetje afgesloten met een loterij en de prijsuitreiking. De organisatie heeft genoten van een prachtige, gezellige en mooie dag met veel sportieve en leuke deelnemers. Via deze weg ook nog hartelijk dank aan alle vrijwilligers, grondeigenaren, sponsoren en uiteraard deelnemers. Hopelijk tot volgend jaar, op de Fell Pony dag Dongen 2014!